Happy December

1 December 2013


It’s 1 December 2013. It is bloody First December of 2013.

How can time flies so fast? Since when time flies? Stop flying and walk like a man, dude. I’m not ready to fly with you because I’m not a freaking Peterpan!

Remember that time when I was so afraid to ride a bloody motorcycle???

And now I can even drive a bloody car???

Yeah, and it was happened in bloody same year.

Okay, should be really stops using the world ‘bloody’ now. Go blame Ron Weasley for good.

Happy December to everyone! I hope you’ll have good holidays. Yep, I’m really hoping that. What are you up to for hols? Something(s) great I supposed. Me? I’m nothing less. Going to be more bored when my sister goes back to college tonight and she will bring the bloody notebook along.

Guess I’ll be spending my time walking in and out of kitchen because there’s no bloody food in fridge. Lol no because I don’t have any better thing to do, do I? Okay, selain daripada menternak lemak.

30 November 2013 – Happy birthday to the best mum in the world! Happy birthday to mum, Zainuriah binti Ahmad. I freaking love her to the moon sun heaven and back.

She is the best mum ever because she is my mum and I’m cool. Just kidding. No, I’m talking the truth.

So we celebrate it with bursting into her room while she was sleeping and singing birthday song on top of our lungs because we are bloody cool family. Then we took her to the best restaurant we ever eat at. Plus my dad bought her new swatch. Awe ;w;

Wish my mum a belated birthday or we are not friends.

No, I’m just kidding. Haha.

1 December 2013 – Soooo today is the day my lovely babe Aqilah /I call her Kill bc I can/ will be departed to Myanmar. She moved there because of his father’s work and no, she’s not a citizen in fact she is Sarawakian. Lepas ni dah tak ada kek lapis Sarawak time habis cuti sekolah lepas raya ;____;

Whoa going to miss her so badly I can burst into tears right now. Berbatu jauhnya dan nak jumpa bukan buka tingkap boleh nampak muka. Kecuali kalau buka tingkap Skype. Memang boleh nampak muka. After this chat guna Twitter, Facebook dan Skype je la. Sebab nak call memang tak la. Buat habis duit jek.

omaigod i love her so much i hope she have a good flight!



Christmas is coming so with PMR result! [AGGRESSIVELY HAVING PANIC ATTACK] so basically me and my beautiful friend, Batrisyia had a serious deep conversation about this PMR result thingy. And based on the convers, I want to admit that my heart thumping so loudly I bet my neighbours could hear it.

Not even try to mention that we have serious deep conversation about money crisis because we are both broke right now

It is freaking 23 days more and “tick tock on the clock” I know it’s not going to be a loooooonngggg waiting because time flies. Time bloody flying and I can’t keep but because I’m a freaking turtle! Even snake can move faster than me.

Please don’t get me start fidgeting about PMR because I can rant about these 4 pages long.

/take a deep breath/

I just realize I have to attend a reunion – Al’s class when we were standard 6 – and I even forgot I signed up for it and paid. Bloody paid using my own money. And now I’m broke and sad. But Harry Styles’ stupidness always brings the happiness back. And stupidness is not even a word but I don’t care. He stills a bloody idiot that I love all the time.

I was just hitting on you about serious conversation with Batrisyia because I don’t even do ‘serious’.

But the conversation about money is seriously serious and deep. Give me some money so I can go back to my own self that don’t do ‘serious’.

hello november + BBQ party

3 November 2013


Assalamualaikum

How are you guys? I’m fine, apart from my throbbing toothache – which no longer throbbing now. I’m just so glad the pain stop because I don’t know if I can take it any longer. Ahah.

Ah, dah lamanya tak buat post time macam ni. 1st day of every month – even sekarang dan 3rd. Mana taknya, bulan-bulan yang lepas kononnya nak focus on PMR, tapi lepas ambil PMR ni rasa malas yang sememangnya dah berbukit tu bertambah jadi gunung pula.

Rutin lepas PMR: tidur, makan, online, melukis and do it all over again. Ha, nampak tak yang aku ni tak ada life? Ceh, ada la bila Disaster Five sibuk tarik aku keluar rumah menghadap Ryohei ((matahari)) jalan-jalan keliling tasik. Dan semestinya ‘jalan-jalan’ tu maksudnya drive sampai block 3 yang hujung dunia tu untuk main buaian semata-mata. Betapa tak sihatnya aktiviti yang DF buat sepanjang tak pergi sekolah ni.

1st November 2013 –  pergi sekolah, ambil buku form 4. Sedih kejap mengenangkan yang diri ini nak naik form 4 less than 2 months. Dengan perangai yang still lagi dalam mode childhood, rasanya boleh kut survive untuk 2 tahun lagi. Walaupun nak ambil SPM lagi dua tahun, tapi haha, childhood mode forever on. Messing around is a part of me and I can’t easily change it without hurting another part of me.

2nd November 2013 – the day was like the best day I could ever ask for. My family balik kampung and I was willingly to stay at home alone sebab tak nak terlepas a BBQ party dianjurkan oleh kelas sendiri. BBQ tu set up at Noor’s house – at block 3. For the first time ever I felt like we own the night. It was amazingly perfect! Even tak semua orang datang, tapi BBQ tu still meriah.

Part memasak memang dah bagi dekat orang yang willingly datang rumah Noor lepas asar. Bagi kitorang yang tak berapa nak rajin ni, datang pukul 8 je. Ahah! I’m glad to have the twins – Ikah and Ila – drive us to Noor’s house. Kalau tak, memang tak lah nak datang naik motor.

We – Iffah, Ikah and Ila – conquer the only table that stand alone at the corner of the khemah ((dan dekat dengan makanan)) nampak tak permainan dia? Duduk dekat situ sebab malas nak duduk ramai-ramai dengan orang lain – diorang duduk dekat 3 or 4 meja yang bersambung jadi satu meja panjang. Malas nak crowded sangat ((dan jauh dari makanan)) kitorang just decided untuk duduk situ. Tak, itu semua penipuan. Tak terfikir pun nak duduk situ. Sampai-sampai terus tarik kerusi sebab malas berdiri. Dan baru perasan meja tu stand alone beberapa jam kemudian.

And we never expect some guys from our class nak duduk satu meja dengan kitorang. And that some guys are the guys that sleep over at Noor’s house because helping him – my ‘beloved-15k-future-husband-aka-my-neighbour-aka-my-worst-enemy-ever’ ((pls note the sarcasm)), Shahril and Noor. Seriously each time they open their mouths to speak, I just can’t stop myself from laughing. They’re just too funny! Even the way they talk got me crack a chuckle.

Not try to mention they planned to burn down my house since I stay alone that day. How brilliant the idea -_-

I was kind of lost track of time as we arrive home 15 minutes away from midnight. I got the twins to stay at my house for the night, which is lucky since I’m not that brave to stay alone without bad thought filling my mind. But then we stay up till 3 am because watching Ouran High school Host Club. It’s not my fault when the twins suddenly open the anime – and I can't say no to Hikaru and Kouru.

So, that was our night. Completely perfect. But everything got the end of them, same as the night. Hopefully we can do the same BBQ party all over again. Or at least, I quoted our teacher saying, “5 tahun akan dating kita akan duduk sama-sama macam ni, bawah satu khemah yang sama. Tapi ada satu atau dua orang akan duduk diam.”

A wedding.

“The chains of habit are too light to be felt until they’re too heavy to be broken.” – Haikal Johari: Anthem by Hlovate

Back

11 October 2013

Bibir mengukir senyum apabila jarum saat jam dinding menginjak ke angka 12. Nafas dihembus tanda lega. Mulut tidak habis-habis mengucapkan Alhamdulillah tanda bersyukur. Peperiksaan Menengah Rendah yang ditunggu-tunggu oleh semua pelajar tingkatan tiga akhirnya berlalu. Dewan Lestari kedengaran hingar dengan suara celoteh pelajar-pelajar lepasan PMR itu setelah pengawas peperiksaan melepaskan para calon untuk pulang ke rumah.

Matanya meliar mencari kelibat rakan-rakannya. Maklumlah, mereka tidak berada di satu kelas yang sama. Pandangannya terhenti ke atas seorang pelajar perempuan yang berada tidak jauh darinya. Ibunya yang dipanggil dengan gelaran 'aunty' setia menanti si anak yang sedang terkial-kial memakai kasut. Langkah diatur ke arah anak-beranak itu.

Senyuman berbalas ketika dia sedang mengambil beg. Ketika dia berpusing, matanya disapa dengan senyuman lebar salah seorang rakannya. Gadis yang sedang berlari-lari anak ke arah mereka melompat riang. Bibirnya bergerak dan ketika itu suaranya dengan kuat mengatakan, "Yes! PMR dah habis!"

Assalamualaikum.
Dah letak hikayat baru ingat nak bagi salam. Mohon hantar penulis ke planet lain.

How are you today and last 33 days? I hope you are in pink because I am. Tak, tipu je. Kaki tengah sakit sebab melecet. Hasil belajar main ice skating right after habis exam. Padan muka aku. /Sebenarnya aku tak suka sangat guna perkataan ‘pink’ tu, tapi aku rasa macam nak guna, so please bear with me/

Lepas exam, petang tu terus serbu rumah Ikah/Ila and Fatin. Borong novel habis-habisan. Paling banyak ambil, Aliah. That girl yang dengan riang-rianya melompat tengah-tengah orang tu. Bila aku cakap banyak, maknanya sangat. Banyak. Serious tak tipu. Aku pun tak tahu macam mana dia nak bahagikan masa dia dengan baca novel yang sebanyak tu.

Esoknya, pergi Sunway Pyramid sebab nak main ice skating. Aku sangatlah tidak terer dalam main benda alah tu /in fact main kasut roda pun aku tak reti/ tapi sangatlah memuaskan bila aku berjaya jatuh tiga kali je *krik krik*
  1. First, Aliah pergi tolak aku and Fatin.
  2. Second, gelak tengok suwei /aka pembakar semangat kitorang/ jatuh. Karma, gelakkan orang then diri sendiri pun jatuh jugak. Depan abang-abang stripes handsome pulak tu -_-
  3. Third, Fatin tergelincir and aku terjatuh atas dia.
Yes, kemalangan berikut bukanlah disebabkan oleh aku. Haha, sila bagi round applause *krik krik*

Aku memang pair dengan Fatin. Our fingers intertwined together as we skated on the ice. Our hands fit together perfectly as we didn’t fall quite much when we were together. /nampak tak ayat tu macam tengah karang novel? Meluat aku baca/ tapi bila Ikah Ila suruh skate sorang-sorang, terus stuck tak gerak-gerak. We were meant to skate together. Para pembaca boleh muntah sekarang. Kaki tengah sakit pun nak jugak skate sampai Ikah panggil makan.

Ehem, masuk Popular dekat Sunway nampak rak anime terus serbu. Serious rambang mata. Jalan-jalan dalam Popular tu meleleh je aku tengok semua buku. Nampak satu set buku Bloodlines, Vampire Academy, The Mortal Instruments, The Fault in our Stars. Cari Looking for Alaska, tapi tak ada ;~; Nampak buku-buku Jane Austen; Emma, Pride and Prejudice, Sense and Sensibility. Fatin pergi grab semua.

Then pergi tempat CD. Jumpa Before You Exit punya album sekali dengan buku dia. Serious nak nangis. Jalan kat rak international, jumpa Cody Simpson's Paradise dan Surfers Paradise. For the first time nampak Cody punya album dekat Malaysia.

Basically, kerja kitorang gasp je sepanjang 'berkampung' dalam Popular tu.

After hantar buku text tadi (10/10), singgah rumah Aqilah aka Kill. /I do call her that, so please bear with me/ ambil novel lagi. Yep, kitorang memang nak habiskan 2 bulan setengah masa cuti dengan baca novel sepanjang hari.

So, these are what I took from both of the houses.
I've got your number - Sophie Kinsella, You're the one that I don't want - Alexandra Potter, Tentang.. Dhiya - Syud, My precious Iris - Melur Jelita, I love you, stupid! - Melur Jelita and One day you'll be mine - Inawza Yusof

They said something was wrong with her. Something stuck in her mind. Made she walk like a zombie, eyes like hypnotized, talk like a robot. They were worried about her. Really was. When they asked whether she was okay or not, she just shook her head. And smiled.

Her eyes met a lot of people around her. She felt sinking in the ocean of people. Before she could sink even deeper and drown, she pulled her legs and walked away. She did not turn back when her friends kept calling her name.

She was breathing through her lips, hands crunching her school uniform and eyes looking away, distracting herself. But it did not happen as always.  Before she could stop, a tear escape, along with another one, another one, another one. Sobs sounded from her parted lips. Her shoulders rocked up and down while her hands tried to get the tears away.

But it did not work out as usual. And that day she cried again and again.

coming soon

8 September 2013



Assalamualaikum

Peperiksaan Menengan Rendah atau lebih dikenali sebagai PMR dah semakin dekat. Mengikut kiraan yang telah dibuat oleh kawan-lawan aku, lagi 25 hari. Tapi aku masih juga seperti dulu. Buat-buat tak ambil kisah. Sebab lagi aku fikir pasal benda tu, lagi serabut otak aku.

Disebabkan tak nak fikir pasal PMR tu, aku just concentrate on belajar je. Buat-buat macam aku belajar untuk PMR yang lagi 4-5 bulan. Dan definisi bagi belajar bagi aku ialah duduk dengan kawan, buka buku, buat latihan, tanya bila tak faham. Standard aku buat macam tu untuk mathematics je. Sebab itu subjek yang paling aku lemah. Tak suka, tapi kena cuba survive untuk 25 hari ni.

31/8 pergi tengok wayang dengan Bat and Sab. Ayah Bat drive. Hajat nak pergi The Curve, tapi jammed tak gerak-gerak. Lepas tu decided to go to the One Utama je. Wayang start pukul 7, kitorang sampai pukul 6. Beli tiket. Satu jam jalan-jalan around the One Utama. 6. 50 masuk balik, beli popcorn, masuk panggung.
Cerita: This Is Us. One Direction punya biography. 3D. Best sangat. Rasa nak tengok lagi. Lagi. Lagi dan lagi. Tapi PMR, so lupakan je.

4/9 pinjam DVD dari Sab. Cerita: Conjuring. Tengok dengan Disaster Five dekat rumah aku. Hi-Fi turned to high volume, suara hantu tu menjerit sampai tiga buah rumah boleh dengar. Best sangat-sangat. Serious tak tipu.

6/9 Ikah and Ila tak datang, Iffah pun sama. Which mean aku lonely. All I’ve done was ambil buku KH, jalan pergi kelas RK1 sebab aku memang belajar KH dekat situ. Aku dan separuh dari budak kelas tu. Budak kelas aku yang lain yang ambil Perdagangan dan Keusahawanan, pilihan 4 belajar dekat bilik jahitan. Dengan budak kelas RK1 juga. Buat paper set 2 KH, dapat 43/60. Takpa, ada kemajuan. Alhamdulillah.
Kelas aku dan RK1 tu jaraknya bersamaan dengan satu padang bola sepak. Aku kena keliling satu sekolah tu baru boleh sampai kelas. Serious tak tipu. Sampai je dekat kelas, ustazah tengah mengajar. 3 helai kertas yang ustazah bagi tu, 2 helai diorang dah siap bincang. Serious aku dah ketinggalan. Tapi takpa, sebab lepas tu aku revise balik dengan Hanim.

Pergi rehat dengan Al and Fatin. Makan keropok lekor dan air coco. Macam biasa. Berborak tak ingat dunia. Masuk kelas lepas 5 minit waktu rehat tamat. Macam biasa Al dengan Fatin hantar balik ke kelas.
Sampai dekat kelas, time sejarah. Cikgu tak ada. Bosan tahap petala kelapan sebab dua masa. Duduk dekat tempat sendiri, ambil buku The Book of Tomorrow dan baca.Orang sebelah dengan belakang tak datang, jadi aku just duduk diam dan baca buku novel tu. Shariz dua tiga kali lalu sebelah aku sambil pegang kertas maths yang cikgu bagi.

Satu couple yang aku pernah sound sebab pegang tangan tu sibuk berborak dengan kawan-kawan dia. Sakit mata, sakit hati. Aku sound diorang, diorang buat lagi. Depan aku pulak tu. Saja nak menunjuk yang diorang tu buat dosa. Haih, jahiliah moden lah katakan. Nak je aku sound lagi.

Tiba-tiba Shariz berdiri dekat meja sebelah aku. Aku pandang dia dan dia tengah pegang kertas maths dengan dia punya pencil case. Dia cakap, "Nak duduk sini. Sana bising. Boleh?" aku angguk je. Sebenarnya apa yang dia cakap aku dengar sama-samar je. Sebab earphone dari awal dah sumbat telinga.

"Baca novel?"

Angguk. Dia minta tengok tajuk.

"The book of tomorrow." Dia sebut. Lepas tu dia pandang kertas dia balik dan aku kembali menatap buku dekat tangan.

Aku ternampak perempuan-perempuan dekat depan aku pandang jeling-jeling. Maybe dalam hati diorang, "eleh, cakap orang. Dia pun sama." aku buat-buat tak nampak je. Diorang tak tahu yang jarak aku dengan Shariz  satu kerusi boleh letak which mean agak jauh. Aku okay je duduk sebelah lelaki as long as we don’t touch each other and that guy tak kacau pembacaan aku.

Tak lama lepas tu, aku feel mengantuk tahap giga and I fell asleep. 15 minit, cikgu still tak masuk. Otak dah tepu, so aku decided untuk buat kerja maths tu. Agak lama jugalah aku berguru dengan Shariz nak siapkan kertas maths tu. Dia pun sabar je layan perangai kasar + banyak tanya aku. Nasib badan dapat kawan perempuan macam aku.


Based on the entry, aku rasa korang tahu kut aku jenis orang yang macam mana. Selalu tak ambil kisah pasal benda penting. The last but not least, for the coming soon PMR, aku harap aku boleh survive. Tak sabar nak habis, merdeka for awhile before masuk form 4. Haih, the feeling lah. Goosebumps.

I'm so sorry I can't tell you. I'm not ready and I'm so afraid. I just don't want you to look at me in different perspective. I'm truly sorry...


Out and about

31 August 2013


Assalamualaikum

It has been a long time since my last post. I always have time to do so, but my laziness keeps me away from typing an update. So how are you guys? I’m fine here, Alhamdulillah.

The trial has passed and I already got the result. It’s not bad as before, so Alhamdulillah. I hope my PMR result will be so much better than this trial, insya-Allah. I’m currently struggling to understand mathematics, with my friend’s help insya-Allah I can get good mark for math. /you don't even wanna know how much I hate math, but I have to keep the hate aside/

Last two weeks, I guess, Disaster Five and I went to watch Percy Jackson: Sea of Monsters and Planes. Both of the movies are amazing! I never watch Percy Jackson: Lightning Thief but after my friends told me quick synopsis, I can understand the movie well.

Planes is just so funny that you laugh your lungs out! I like the movie even it’s for kids, but Disaster Five looked like didn’t mind that at all because their minds just like 4 years old. Ehem. We watched that movie just because Aqil, the twins’ youngest brother wanted to watch it. So we just say okay.

At the end of the day, Aunty Zawiah refused to take our money as we were going to pay the movies tickets back. Now I know how the twins can be so kind to everyone. It’s originally from their mother.

-

I love it when we got bonded together again. I just miss when our laughs collide into a loud laugh. I love it when we did not change our way of talking even it has been a long time we didn't stay in my house and talk about everything.

I love it when they hugged each other. I can see the fondness inside their eyes. I love it when I just laughing watching both of them hugging. I can’t help the feeling inside my heart. I miss this happiness we built together as old friends. I miss it so much it is hurting a part of me.

I hate it when they fight against each other because of a girl. They are twins and never can be separate away! How can they hate each other just because of a girl who will not necessarily be their rights? I love the twins so much I don’t want to see they have an argument about anything.


The feeling he made me feel inside my stomach is hurting as I force my eyes look at him.

Eidulfitri

9 August 2013


Assalamualaikum

Hi hello sup, konnichiwa.

Okay, before raya dah buat post konon nak ucap selamat hari raya and sekarang buat lagi sebab nak ucap lagi. Tak, nak cerita time first and second raya dekat kampong. Kenapa dua hari je? Sebab petang tu dah balik Bandar Tasik Puteri. Tak menyempat. Nasib lah dah stay kat kampung dua hari before raya. Kira adil lah kan, dua hari before and two days after. Hehe.

First thing came on my mind masa tweet benda kat atas ni, just my baju kurung and jubah okay. Sebab dua-dua warna ungu. Tak sangka pulak yang langsir and balang kat rumah ni warna ungu jugak. Lagi tak sangka yang sepupu-sepapat belah ak pun temanya warna ungu jugak. So first day tu memang nampak ungu je lah. Family mak lang, mak andak dengan mak da. Semua warna ungu. Serious tak sangka yang I all pun termasuk dalam column ikut tema. It was fate because coincident is so not exist, okay!

Then duk lepak dengan Kak Ju and her daughter (anak mak lang). Along duk brag about her crush and so on. Kak Ju awal-awal pesan dekat I all supaya tak jadi macam along. “Awak jangan jadi macam kak long awak ni. Time belajar, awak belajar elok-elok.” Dan I all pun macam woodpecker, just sengih and angguk je. Then dia cerita her experience time melahirkan Damia, her daughter. So ngeri okay. I all rasa macam tak sanggup je nak kahwin plus dapat anak. She thought about that but then she said, “tapi lepas tu best. Lepas tengok anak rasa macam hilang semua rasa sakit tu.” k whatever. I’m still underage, okay.

That was before mak andak and her family come. Then time Kak Siti and her husband came,  Kak Ju said, “awak kalau nak bercinta time belajar jadi macam Siti tu. Dia jumpa dengan Jamil time tengah belajar lagi.” Untunglah berkekalan. Tapi macam zaman sekarang ni macam susah je nak dapat orang yang setia...? /erk, cakap macam ada pengalaman je/


Second day raya semua duk berkumpul dekat rumah mak da. Okay, sebenarnya tak berjanji pun but it just happened for us to be under the sae roof! Kitorang jugak sambut birthday Kak Nita. Keh, sepupu I all yang dah ada anak dua orang tu pun sambut birthday siap beli kek lagi kau, jah! Kak Wati excited nyanyi lagu ‘Allah selamatkan kamu’. Tak padan ada anak tiga orang pun, perangai still lagi macam budak-budak, which is good sebab dia sangat sporting. K, kalau nak cakap pasal sporting rasanya semua cousin I all sporting... kut?

Kecuali lelaki lah, itu biasa sebab I all pun rasa awkward bila bergaul dengan diorang. Anak-anak sedara tu belakang punya cerita. /tua dah I all ni sampai ada anak-anak sedara/ tsk. Tapi tetap tak nak mengaku yag diri tu dah layak dipanggil ‘Mak Ngah’. Kena ajar budak-budak ni panggil ‘Aunty Izu’. Kan vogue gitu! /kan dah berjangkit dengan Al panggil diri sendiri izu/

Then, petang tu pun balik Bandar Tasik Puteri along with my Wan. Sebab beliau nak ikut sama. Kenduri kahwin Kak Jimah nanti balik sana balik. Oh, talk about kenduri buat I all teringat dekat pendrive yang tertinggal dekat rumah Wan tu... konon dah ingat kat diri sendiri yang pendrive tu elok sangkut atas paku dekat pintu bilik, last-last lupa jugak. Tu lah, dulu-dulu rajin sangat kutip semut buat ulam. Padan muka diri sendiri.


Nampak tak keterujaan dia? Actually nak pergi time raya pertama tu, tapi macam tempah main kejar-kejar dengan mak sambil baling lemang je gayanya, so tukar rancangan. Yang pasti, hari khamis minggu depan duk dekat dalam panggung tu dari pagi sampai malam. Kenapa? Sebab nak tengok semua movie yang sibuk nak keluar time raya pertama tu. Kira macam top up lah, hehe.

Masa kat kampung, as I said I did brought two novels. Both dah habis baca dalam masa dua hari sebab bosan tahap giga. Time dah habis dua-dua tu, baru terasa yang suasana dekat kampung tu best jugak berbanding di bandar. Nampak tak yang I all langsung tak stop baca kecuali untuk mandi, solat and berbuka. So Lyana.

Tak sabar nak tengok Malaysia vs Barcelona. My brother said Malaysia is so going to 'tersungkur' sebab Messi main. Heh, tak hairan pun.
Keh, aku ni cerita bagai nak rak. Tapi aku tahu korang bukan faham pun ;~;

Until we meet again,

Assalamualaikum.

Eid

5 August 2013


Assalamualaikum

How are you? I’m fine here. More than fine. Hehe.

Trial dah habis. Yeay! Honest said, masa lepas ambil kertas sejarah aka kertas terakhir sebelum habis trial, rasa macam free sangat. Free from exam. Serious exam membuatkan otak ana semak dengan buku-buku yang perlu ditelah. As you all know, I’m not kind of student yang suka mengadap buku 24/7. Tapi belum tentu score yang ana dapat menandingi orang yang duk baca buku bagai nak gila.

Nak cakap pasal susah senang masa jawab soalan? Tak payah taip pun anta semua tahu macam mana rasanya jawab trial and confirm lagi susah than peperiksaan yang sebenar. Except you are 11 years old and below.

Hanya beberapa hari tinggal sebelum kita menyambut hari raya aidilfitri. Rasa macam sekejap sangat Ramadhan kali ni. Mungkin sebab ana struggled for trial last week yang membuatkan  ana rasa Ramadhan ni macam sekejap. Or ana didn’t use the time wisely..?

I’m pretty sure sekarang mak anta tengah bertungkus-lumus mengemas rumah untuk menyambut hari raya. Ana tahu sebab mak ana yang dekat rumah pun macam tu. Kalau boleh semua benda nak dibasuh. /Nasib baik sofa tak muat masuk washing machine/ Baju raya pun mesti dah berpasang-pasang sampai tak muat almari. Ana punya as usual dua pasang and both purple. I don’t even know why I choose purple. The jubah was supposed to be black, but since we can’t find any black jubah that fit my size, so... yeah.

On my last day puasa dekat BTP, ana telah berbuka puasa dengan my girls in Disaster Five. Kitorang just beli makanan dekat  bazar and headed back to the kembar's house since their parents already left to their hometown. Diorang akan naik flight to Kelantan on Wednesday so we took this opportunity to iftar together, which the idea was came from me. Sebelum, semasa dan selepas berbuka tu mata tetap tak beralih dari kaca tv sebab tengah tengok siaran animax. As we're kaki anime, so no wonder lah kenapa kitorang tak berkelip pandang tv. And before balik, sempat jugak tukar-tukar novel, komik dengan cd yang semestinya anime je. /Penuh lah beg ana esok dengan komik and novel saja/ 

Okay the last but not least, I want to say, selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Ana berharap anta dapat menyambut hari raya kali ini dengan gembira tanpa ada kesan main mercun bila naik sekolah nanti.

And we decided to terjah panggung wayang as soon as we come back from our hometown because the smurfs 2, percy jackson 2, how to train your dragon 2 akan ditayangkan on first day of Syawal. Memang movie marathon lah lepas balik dari kampung tu.