Eid

5 August 2013


Assalamualaikum

How are you? I’m fine here. More than fine. Hehe.

Trial dah habis. Yeay! Honest said, masa lepas ambil kertas sejarah aka kertas terakhir sebelum habis trial, rasa macam free sangat. Free from exam. Serious exam membuatkan otak ana semak dengan buku-buku yang perlu ditelah. As you all know, I’m not kind of student yang suka mengadap buku 24/7. Tapi belum tentu score yang ana dapat menandingi orang yang duk baca buku bagai nak gila.

Nak cakap pasal susah senang masa jawab soalan? Tak payah taip pun anta semua tahu macam mana rasanya jawab trial and confirm lagi susah than peperiksaan yang sebenar. Except you are 11 years old and below.

Hanya beberapa hari tinggal sebelum kita menyambut hari raya aidilfitri. Rasa macam sekejap sangat Ramadhan kali ni. Mungkin sebab ana struggled for trial last week yang membuatkan  ana rasa Ramadhan ni macam sekejap. Or ana didn’t use the time wisely..?

I’m pretty sure sekarang mak anta tengah bertungkus-lumus mengemas rumah untuk menyambut hari raya. Ana tahu sebab mak ana yang dekat rumah pun macam tu. Kalau boleh semua benda nak dibasuh. /Nasib baik sofa tak muat masuk washing machine/ Baju raya pun mesti dah berpasang-pasang sampai tak muat almari. Ana punya as usual dua pasang and both purple. I don’t even know why I choose purple. The jubah was supposed to be black, but since we can’t find any black jubah that fit my size, so... yeah.

On my last day puasa dekat BTP, ana telah berbuka puasa dengan my girls in Disaster Five. Kitorang just beli makanan dekat  bazar and headed back to the kembar's house since their parents already left to their hometown. Diorang akan naik flight to Kelantan on Wednesday so we took this opportunity to iftar together, which the idea was came from me. Sebelum, semasa dan selepas berbuka tu mata tetap tak beralih dari kaca tv sebab tengah tengok siaran animax. As we're kaki anime, so no wonder lah kenapa kitorang tak berkelip pandang tv. And before balik, sempat jugak tukar-tukar novel, komik dengan cd yang semestinya anime je. /Penuh lah beg ana esok dengan komik and novel saja/ 

Okay the last but not least, I want to say, selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Ana berharap anta dapat menyambut hari raya kali ini dengan gembira tanpa ada kesan main mercun bila naik sekolah nanti.

And we decided to terjah panggung wayang as soon as we come back from our hometown because the smurfs 2, percy jackson 2, how to train your dragon 2 akan ditayangkan on first day of Syawal. Memang movie marathon lah lepas balik dari kampung tu.

No comments :

Post a Comment

Harsh words are forbidden.