mini merdeka giveaway

30 August 2014


assalamualaikum,

halamak dah lama tak masuk giveaway ni. last time aku masuk GA bila tah dah tak ingat dah pun. ada la dalam dua tahun lepas. lol. plus before this tak ada harapan pun nak menang so hopefully this time ada la rezeki nak menang. amin.

GA ni ditag oleh kimkirah. sankyu onēsan for tagging me (◡‿◡✿)

before i end this entry, happy 57th independence day to every malaysian in malaysia. alhamdulillah, syukur ke atas nikmat Allah yang memberi kesempatan ke atas hamba ini untuk menyambut hari kemerdekaan yang ke-57. syukur kepada yang Mana Esa juga kerana mengurniakan tanah tumpahnya darahku yang bebas dari bencana alam (eg; gempa bumi, gunung berapi) alhamdulillah.

tadi kat sekolah baru sambut hari kemerdekaan. tup tup balik rumah kena tag masuk GA merdeka pula. hah! rezeki( ̄ー ̄)

so im gonna tag ; ray , chikienna , devrine

auf wiedersehen

p/s; just in case, my facebook is /hkoushiro and my ig: nlizma

18 August 2014


attention to every man in the world, if you want a girl fall for you, your words have to be 'honeyed'.

lmao. the words above was taken from a friend of mine's english oral text. credit to him. and thanks for have a faith in me to read through and comments here and there. even though i can't stop laughing at the word 'honeyed'.

howdy earthlings *waves*

sorry for not being here in such a long time. sekarang busy dengan kerja rumah, kerja kursus akaun, hafal sejarah, report fizik lagi. sigh. semua benda kena buat dalam satu hari tak boleh jugak. actually right now pun ada homework, tapi since dah tidur petang tadi so hopefully malam ni boleh sengkang mata lah silat dengan addmaths.

hari tu pergi mall and ila parked the car at the rooftop. guess what, i almost die. half way to the rooftop, i had trouble breathing. bayangkan bila aku - seorang perempuan yang ada acrophobia - ada dekat atas bangunan 4 tingkat. rasa macam bila-bila masa je aku boleh mati. the feeling of being on top a building makes my stomach sick, my heart drops, oxygen is not the invisible thing i breath to keep my lungs active.

then, kawan-kawan aku pula jenis yang tak ada fear of height langsung. selamba je pergi dekat penghadang tu sambil jeguk bawah. Ya Allah, aku tak tahu lah apa perasaan diorang masa kat situ. takkan tak ada sikit pun perasaan gayat. aku fikirkan tempat tinggi pun dah rasa goosebumps.

last week i bought novel The Host. but until now tak baca lagi. idk lah bila nak baca. tengah baca satu novel yang dari 2 bulan lepas tapi sampai sekarang tak habis-habis lagi. kadang-kadang bosan jugak baca novel yang banyak sangat cliche. nak jugak baca something and different from others. hm.

until we meet again, sweetcheeks.
auf wiedersehen.