2015 so far

finally./ˈfʌɪnəli/ adverb  after a long time, typically when there has been difficulty or delay. finally i can get my hands on blogger.c...

finally./ˈfʌɪnəli/
adverb after a long time, typically when there has been difficulty or delay.

finally i can get my hands on blogger.com and start typing an entry. finally, after the last one - last month. a month with no update. this caused by two things.

1. no wifi
2. no time

seriously, baru tiga minggu sekolah. tiga minggu. tiga. minggu. 15 hari. untuk aku, 14 la sebab aku ada ponteng sehari. baru sekolah dah ponteng. ponteng atas sebab tertentu alright. okay, so tiga minggu. i've been really busy se-busy-busy-nya. baru tiga minggu, tapi kerja sekolah dah berlambak-lambak. nak kena hantar pada hari yang sama pula tu.

serious tahun ni kena kejar masa sekejar-kejarnya.

hari sabtu ahad sekarang dah tak macam dulu. dulu boleh relax, chilling around in the house, tengok tv, surfing internet. but this year, buka mata terus buka buku. bukan aku la, tapi ada la orang lain. maybe. tapi still, dalam tiga minggu ni aku tidur pukul 10pm memanjang. penat kut. even dah tidur petang pun, malam after finish the homework, terus pejam mata. percaya tak aku siapkan homework? *angkat kening double jerk*

tahun lepas, tak. degil gila. pukul 3am pun tak reti-reti nak tidur. naik senior tahun ni, padan muka aku. tak cukup-cukup tidur.

kenapa tak ada siapa warning aku jadi senior ni memenatkan?

aku ingatkan best. yela. senior. senpai. dengar pun dah macam wah, bestnya! setahun lagi nak habis sekolah. tapi tengok la dalam setahun tu parah jugak lah nak menghabiskan hari-hari sekolah tu. stress memanjang. rasa nak baling kerusi meja je.

budak kelas aku pulak tak siuman. kerja nyanyi memanjang. bukan semua la, ada la setengah dari lelaki-lelaki dalam kelas aku tu. even cikgu tengah bercakap pun diorang boleh menyanyi. dah la duduk belakang aku. aku la yang jadi pendengar setia suara katak diorang tu. duduk kelas sains, perangai tak pape. cikgu pun ramai cakap macam bukan budak sains. lol. ada dua tiga kali jugak la aku snap at them. yela, orang nak buat kerja, dia menyanyi je. don't make me rip your throats out using my teeth.

nasib baik belum start tuisyen lagi. kalau dah daftar tuisyen nanti, lagi la langsung tak ada masa. siang malam jadul penuh. kalau bekerja orang panggil workaholic. kalau belajar ?

so a little note to kouhai, junior, belajar guna masa dengan bijak. jangan jadi macam aku. bila dah senior baru nak get use to time.

assalamualaikum.,

You Might Also Like

3 comments

  1. hehe, senior sekolah okay lagi. junior universiti lagi parah. apapun, ganbatte!

    ReplyDelete
  2. @Kuchiki EnnaMoon : arigatou enna-san. tahun depan la parah haha

    ReplyDelete

Harsh words are forbidden.

Flickr Images