liebster award

5 February 2015

assalamualaikum,

saya di-tag oleh dena. haa ni tak tahu nak panggil akak ke adik ke apa sebab tak tahu umur haha thank you so much for tagging me. alhamdulillah masa saya baca cbox tu, ada masa yang terluang. so saya gunakan masa tu untuk jawab soalan-soalan dena. skema tak ayat?

alright let's proceed ;

1.  Matlamat hidup awak apa? share sikit 

hahahahaha ni mai gelak berjemaah sebab matlamat hidup aku pun entah kemana. okay, since ada ceramah kerjaya dari msu tetiba hati ini mengatakan aku ingin menjadi computer forensic sebab aku memang suka gila bab-bab komputer ni. lagipun, masa lower form aku tetapkan diri aku untuk menjadi forensic yang medic tu, ala yang pergi tempat kejadian, study mayat etc. tu. tapi tak lepas sebab tak ada bio haha so yeah, tak jadi ambil medics, computer pun boleh lol.  since now i've been trying hard to achieve my ambition. insyaallah, if i keep up my work and change my attitude, i'll achive my goals. doakan saya :)

2. Awak anak ke berapa dan peranan awak macam mana dalam family tu

saya anak ke-dua. biasa la orang anak kedua ni katanya keras kepala, degil tahap petala kelapan, tak ada hati dan perasaan. kata orang la. tapi maybe ada relatednya haha. peranan saya ialah study study study study study. don't stop study. nampak tak, sebab tu tak reti memasak XD sebab ayah saya letak harapan saya untuk masuk university since my sister masuk ipts. tak apa la, maybe i'll fulfill my dad's dream. haha

3. Pernah bercinta? *kakakakkka soalan tah pape*

truthfully, ni memang soalan tak pape. hahaha sorry, mohon jangan kecik hati haha. since i was born until now, alhamdulillah tak pernah bercinta selain dengan yang maha Esa :)

4.  Kalau awak jumpa anak kucing tengah nangis, awak buat apa dengan dia? 

hahaha ni tak tahu anak kucing menangis tu macam mana. tapi my mom said if the kitten won't stop meow-ing, that's mean it's crying. so, i probably will look out if the kitten is cute and coos over it, then go away. i never really fancy kittens other than my own. haha kejam tak? tapi kalau kucing tu dalam kesusahan eg: dia kat dalam longkang and tak dapat nak keluar, i probably will help it.

5. Minat game macam mana, contohnya hoki ke dan sebab minat 

jujur sejujur jujurnya, i don't really like sport, game etc. sebab game memerlukan energy yang banyak and i never really good at using my energy. game dalam handphone pun malas nak main, ni kan pulak in reality. hm, lagi lah. tapi macam untuk markah koko tu, nak tak nak kena juga lah kan. tu pun lepas kena paksa hahaha ingat ye anak-anak, bak kata Oreki Hountarou in Hyouka;

i'm not lazy, i'm just conserving energy.
dan aku berpegang teguh dengan kata-kata dia hahahaha

6. Pandangan awak terhadap blog saya *uhuuu nangeh*

first time tengok, first thought that crossed my mind was "too much pink" i'm a girl that never fancy pink. so bila nampak satu blog yang memang betul-betul pink tu hahahaha but the good thing is your blog is so neat. even i prefer sidebar title background other colour than orange. maybe pastel? tapi it's up to you la. who am i to judge other people's blog when my own pun buruk gila haha the pink make everything look soft and menyedapkan pandangan mata saya haha

7. Nasihat/kutukan membina untuk saya?

again, tak tahu umur berapa so tak tahu nak bagi nasihat cemana. just, if you ever have to go through obstacles, i hope that you'll patiently accept it. and please, let the bygone be bygone. in fact, that's my favorite quote. just focus on your future and let the bitterness in your life become a lesson for you.

8. Best tak kena tag dengan saya? 

hahaha best jugak la.  i have lots of fun answering your question and i also hope you'll have same equal of fun reading my answers haha

9. Ada minat gila-gila dekat mana mana artis? siapa? fuh haha

hahaha dah tak ada nak minat gila-gila sangat. tapi since now and then i got my eyes on angelina jolie. have you ever look at her cheekbones? goals *heart eyes emoji* and johnny depp, yes. jawline killer kot!


syarat-syarat liebster award ;

  • mention the person who nominated with link
  • answer the question
  • nominate other blogger
  • create the questions
  • notify your nominate

soalan-soalan ;

  1. do you have any phobia? if yes, what is it?
  2. can you do any accents other than your own?
  3. whats your favourite flower and why?
  4. would you choose the person you love or the person who loves you?
  5. whats the best piece of advice anyone has ever given you?
  6. how did you get your name?
  7. do you need to write down things to remember them?
haaa ni semua tak ada idea nak bagi soalan apa, so please bear with me haha


i tag ;

sorry if my answers make you feel kecik hati or terasa. honestly, tak ada niat pun tak memperkecilkan sesiapa.

yang baik itu datang dari Allah, yang buruk itu datang dari diri saya sendiri. assalamualaikum :)

4 comments :

  1. Thank you for tagging me mate (=^-ω-^=)

    ReplyDelete
  2. ehe thanks tag -balletdancing-

    ReplyDelete
  3. Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete

Harsh words are forbidden.